De onmisbare 3: theater

© Mirjam Devriendt via Bronks

Theater vrijblijvend? Hoegenaamd niet. In onze selectie van deze week staat er weer heel wat op het spel.

Parabel van Niets

In 2000 verscheen de internationale jeugdklassieker Niets van de Deense schrijfster Janne Teller. In dat filosofische verhaal besluit de dertienjarige Pierre Anthon te stoppen met school. Want school heeft geen zin, en iets anders eigenlijk ook niet. Zijn klasgenoten willen Pierre Anthon te overtuigen van het tegendeel door samen aan een 'berg van betekenis' te bouwen. Kristien De Proost en Youri Dirkx van Tristero bewerken deze uitdagende parabel over de zin van het bestaan voor Bronks.

> Niks. Tristero & BRONKS, 23&24/2, 20u, Bronks.

Black Power

Drie dagen lang zet het Paleis voor Schone Kunsten de deuren open voor kunstenaars en intellectuelen uit Afrika of met Afrikaanse roots uit Europa en de Verenigde Staten. Een internationaal en multidisciplinair festival met concerten, debatten, films, slamperformances, hiphop, een markt, een modeshow, een dj-vj party, Afrikaanse gastronomie, een pan-Afrikaanse boekenwinkel, kinderprogramma’s, workshops, en een tentoonstelling. Namen? Julie Dash, Congo Eza, Les Mybalés, Baloji, Rodriguez Vanagama, Magic System, Bai Kamara JR,…

> Afropolitan Festival, Black Artlantic. 23>25/2, 15.00, Bozar.

Slaapkamersessie

De Britse James Leadbitter - alias The Vacuum Cleaner - is een activistische performancekunstenaar, die zowel solo als in collectief werkt, en geen grenzen kent wat betreft de plek waar hij kunst maakt, de disciplines die hij daarbij beoefent, of de wettelijke en sociale conventies waaraan hij zich zou moeten houden. Nu nodigt hij het publiek van het Kaaitheater uit voor een intense slaapkamersessie, tijdens dewelke hij zijn eigen beleving van zijn mentale gezondheidsproblemen afzet tegen de manier waarop dokters, wetsdienaars en sociale werkers dat in hun rapporten deden.

> Mental, The Vacuum Cleaner. Kaaistudio’s, 22>24/2, 19.00 & 21.00

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?