Hommage aan Jacques Brel in Vorst Nationaal

Jacques Brel.

Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van het overlijden van zanger Jacques Brel zal imitator Filip Jordens op 12 en 13 mei in Vorst Nationaal een groots opgezet hommageconcert brengen aan Brel. Jordens wordt daarbij ondersteund door het Brussels Philharmonic Orchestra en authentieke archiefbeelden van Brel. Het project werd dinsdag met een mini-concert voorgesteld in het Brusselse volkscafé Het Goudblommeke in Papier.

Onder de noemer "Je m'appelle Jacques Brel" zal Jordens twee concerten geven die een hommage worden aan het muzikale talent van Jacques Brel. Op het podium krijgt de Brel-imitator tijdens de negentien geselecteerde liedjes de symfonische steun van zijn vaste muzikanten en van het Brussels Philharmonic Orchestra. Zowel de grote hits van Brel als de verborgen parels zullen aan bod komen.

"De muziek is voor mij de basis om het universum van Brel te weerspiegelen. We willen geen lineair verhaal vertellen. Wat we gaan tonen, zal Brel ademen en dat is heel belangrijk", vindt zanger-imitator Filip Jordens. Via reflecties op verschillende lagen doek wordt de hommage onder leiding van regisseur Dirk Decloedt ook een visueel spektakel.

Tussen de liedjes door wordt er ook een beroep gedaan op authentieke archiefbeelden van, onder meer, interviews met Brel. "We willen geen documentaire tonen, maar gaan voor vernieuwing", stelt Decloedt. "Met het beeld en het orkest gaan we twee dimensies toevoegen aan de kracht van het oeuvre van Brel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?