When they fall: kinderen baas

Michaël Bellon
© BRUZZ
17/05/2016

STUDIO BRONKS, de atelierwerking van jeugdtheater BRONKS, levert opnieuw een interessant werkstukje af. Voor When they fall gingen de veertien tieners die aan het atelier deelnamen namelijk in zee met het gerenommeerde Brussels Philharmonic.

Het orkest haalt al zijn instrumenten uit de kist om voor een 'klankmachine' te zorgen bij een muziektheatervoorstelling die tot stand kwam onder leiding van acteur en theatermaker Randi De Vlieghe, een bekende uit het jeugdtheater in het algemeen en bij BRONKS in het bijzonder. De groep jonge makers, leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar, stelde zich de vraag wat er zou gebeuren mochten kinderen gedurende één dag de wereld overnemen. Het is een vraag die ook andere vragen oproept over de offers die een jonge mens moet brengen als hij de spannende ontdekkingsreis van zijn jeugd moet inruilen voor een leven als verantwoordelijke volwassene.

When they fall is de eerste keer dat orkest en jeugdtheater samenwerken. Filip Rathé leidt het Brussels Philharmonic, dat de moderne toer op gaat met fragmenten uit Le sacre du printemps van de Russische componist Igor Stravinsky, The unanswered question van zijn Amerikaanse collega en tijdgenoot Charles Ives en een symfonisch arrangement door componist Michiel De Malsche van het nummer 'E talking' van de zeer moderne Belgische artiesten van Soulwax.

WHEN THEY FALL
22/5, 14.00, 6+, BRONKS, www.bronks.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni