1,2 miljoen voor grote zaal Kriekelaar

De grote zaal van Gemeenschapscentrum De Kriekelaar in Schaarbeek gaat volgende maand dicht voor een grondige renovatie. Die zal minstens een jaar duren en kost 1,2 miljoen euro. Voordien is er nog een feestje.

"De grote zaal moet een polyvalent inzetbare en goed geïsoleerde theaterzaal worden", klinkt het in Thuis in Schaarbeek. "Bedoeling is om bezoekers meer comfort te bieden en een degelijke theater- en concertinfrastructuur uit te bouwen. Bovendien zal de zaal goed geïsoleerd worden, zodat onze buren geen last meer kunnen ondervinden tijdens concerten en feesten."

Voor de sluiting geeft de Kriekelaar nog een feestje op donderdag 30 januari. The Antwerp Gipsy Ska Orchestra zorgt voor de muzikale omlijsting.

De renovatie wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) met geld dat door Vlaanderen is toegekend. “De cirkel is rond”, zegt Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (SP.A) in een communiqué. “Tussen 2004 en 2007 kon ik zorgen voor de renovatie van het prachtige klimopgebouw. De vraag naar een grondige aanpak van de grote zaal was er toen al. Ik ben blij dat het geld daarvoor nu vastligt.”

De Vlaamse minister voor Brussel wijst er in een adem op dat de Vlaamse regering deze legislatuur 6.150.000 euro uittrok voor de infrastructuur in de verschillende gemeenschapscentra in het gewest, “een stijging met 10 procent tegenover de vorige legislatuur.”

De belangrijkste uitgaven waren voor nieuwbouw en renovatie in De Kroon in Sint-Agatha-Berchem (2 miljoen euro), polyvalente ruimten voor De Platoo in Koekelberg (1 miljoen euro) en nieuwbouw voor Den Dam in Oudergem (1,2 miljoen) en nu ook de Kriekelaar.

"Ik ben zeer blij dat minister Pascal Smet zich kan vinden in ons beleid van de voorbije jaren", reageert staatssecretaris Bruno De Lille (Groen), in de VGC bevoegd voor Cultuur. "De gemeenschapscentra zijn boeiende plekken die al onze steun verdienden. Het werk binnen CC Brussel (de koepel van de gemeenschapscentra, red.) is echter niet af dus ik roep de Vlaamse minister voor Brussel op om ook onze andere projecten voluit te steunen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Vrouwen op straat tegen seksuele agressie
  • Union: 'We hebben de top bereikt, maar het allermoeilijkste is om daar te blijven'
  • Analyse: Hoe zou het nog zijn met Neo?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Sunny Bergman brengt 'Oproerkraaiers' naar Beurscafé
  • Laura Wandel après Cannes, Bruxelles lui déroule le tapis rouge
  • Mohamed Toukabri dances with his mother
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement