Appartement onbewoonbaar na brand in Etterbeek

3fc237ba-brand.jpg
© brandweer Brussel
| Arbeiders op een werf aan het gebouw, meldden dat de flat vol rook hing.
© brandweer Brussel
| Arbeiders op een werf aan het gebouw, meldden dat de flat vol rook hing.

Aan de Nerviërslaan in Etterbeek heeft vrijdagnamiddag een brand gewoed in een flatgebouw. Daarbij vielen geen menselijke slachtoffers maar de kat des huizes liet wel het leven. Het appartement waar de brand heeft gewoed, is ook onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het was een buurvrouw die vrijdagnamiddag omstreeks 15.00 uur de brandweer verwittigde omdat ze een brandgeur rook op de vierde verdieping van het flatgebouw en vaststelde dat er rook hing. Ook arbeiders op een werf aan het gebouw, meldden dat de flat vol rook hing.

"Het bleek te gaan om een smeulende brand die veroorzaakt werd door een elektrisch probleem", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De bewoners waren afwezig, maar hun huisdier, een kat, was wel in de flat aanwezig en overleefde de brand niet."

Het appartement is bovendien onbewoonbaar door roet- en rookschade. "Spijtig genoeg was het appartement niet uitgerust met een rookmelder, dat zou waarschijnlijk toegelaten hebben om de brand vlugger op te merken," zegt Derieuw tenslotte nog, als waarschuwing.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?