Bart Debie en Valérie Seyns uit Vlaams Belang gezet

© VGC
Bart Debie en zijn partner Valérie Séyns worden uit het Vlaams Belang gezet nadat ze via Facebook ongepast reageerden op de gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel. Dat heeft partijvoorzitter Bruno Valkeniers aangekondigd.

Debie is bekend van zijn carrière bij de Antwerpse politie. Enkele jaren geleden trok hij echter in bij zijn Molenbeekse Vlaams Belangcollega en partner Valérie Seyns.

Debie en Seyns worden nu uit de partij gezet na commentaren op het nieuws dat de gezondheidstoestand van partijgenote Marie-Rose Morel snel achteruit gaat. Debie reageerde op een eerdere mededeling van Seyns. Die schreef 'Valerie Seyns vraagt zich af of het einde nu werkelijk in zicht is. Laat ons hopen!' Debie antwoordde daarop: 'Leg de champagne maar al koud!'

De Facebookcommentaar lekte uit via Apache.be. De betrokken pagina werd ondertussen aangepast. "Nieuwe reacties moeten laten uitschijnen dat de reacties van Debie en Seyns geen betrekking hadden op het nieuws over de verslechterde gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel maar op een ander, niet gespecificeerd heuglijk nieuws," schrijft de nieuwswebsite.

De partijtop hechtte duidelijk geen geloof aan die uitleg. Oud-voorzitter Frank Van Hecke dreigde zelf uit de partij te stappen als er geen tuchtmaatregelen werden genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?