BDW Opinie: Brussel Deze Week wordt BDW

Voor u, beste lezer, ligt onze vernieuwde Brussel Deze Week. Ik kan me voorstellen dat het even wennen is, die nieuwe BDW, want er zijn naar aanleiding van onze tiende verjaardag op het vlak van vormgeving, structuur en inhoud best wel wat veranderingen doorgevoerd.

door Anne Brumagne, hoofdredacteur van Brussel Deze Week

We hebben de krant opgedeeld in twee grote blokken: een eerste waarin we inspelen op de actualiteit, waarin we ons eigen nieuws brengen en berichten over Brusselse maatschappelijke thema's. En een tweede, Vadrouille, dat cultuur, sport en lifestyle bundelt.

Die indeling is de basis voor onze vernieuwde stadskrant geworden. Maar daar blijft het niet bij. Bladzijde 2 is een weekoverzicht geworden. Nieuws dat de afgelopen dagen de media beheerste, analyseren wij vanuit een Brusselse invalshoek. Onze fotografen krijgen er carte blanche met hun beeld van de week - u heeft hopelijk al gemerkt dat goede fotografie voor ons erg belangrijk is. Freddi Smekens' dialectcolumn, jarenlang een vertrouwde rubriek op de tweede bladzijde, verhuist naar Vadrouille (een woord dat overigens perfect in die column thuishoort, en dat Brabantse dialectsprekers gebruiken om aan te duiden dat iemand op stap is.)

Zoals u al heeft kunnen merken, blijven we veel aandacht besteden aan nieuws uit de gemeenten en buurten. En we doen iedere week een beroep op u: het Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel (AMVB) zoekt nog meer informatie over een aantal oudere verenigingenfoto's uit zijn collectie, en misschien kunt u hen en ons daarbij helpen. Op deze opiniepagina stellen we u ook graag de cartoons voor van een jonge Nederlandse Brusseles, Eva Hilhorst.

In Vadrouille heeft u behalve de berichtgeving over cultuur, sport en lifestyle - met de columns van David Steegen en Nick Trachet - nog een portret van een interessante Brusselaar te goed. En troon uw kinderen of kleinkinderen zeker mee naar Zazie, onze gloednieuwe kinderpagina. Als extra krijgt u deze week een reportage over de hoogbouwpolitiek in Rotterdam, en het ontbreken van dergelijk beleid in Brussel.

Heeft u opmerkingen, suggesties over onze vernieuwde aanpak, geef ze ons dan zeker door. Terwijl u dit leest, zijn wij al volop bezig met onze tweede vernieuwde krant. Waarin we echt wel zullen zwijgen over onszelf, en onze kolommen weer volledig zullen wijden aan leven en welzijn in deze boeiende stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?