Beci: 'Stem voor partijen die het goed menen met Brussel'

Stem voor partijen die het goed menen met Brussel en die de communautaire problemen definitief willen regelen. Dat is het opmerkelijk stemadvies van Beci, de vereniging van Brusselse ondernemers. [1 reactie]

Beci telt 35.000 leden, waaronder Emmanuel van Innis (topman bij GDF Suez). "Stem op partijen die rekening houden met het economische en het sociale van het land," laat hij de Beci-leden weten. "Ook partijen die de werkelijke wens hebben om de communautaire problemen op te lossen.

"Ik denk dat er Vlaamse partijen zijn die het goed menen. Bij de Franstalige partijen is het eerder een keuze tussen mensen die het goed voorhebben. Ik zie bij hen helaas geen merkbare evolutie qua prioriteiten," gaat van Innis verder.

"Separatisme kan Brussel in eerste instantie en voor enkele jaren misschien schatrijk maken, wanneer belasting geïnd wordt op basis van de plaats waar men werkt en niet waar men woont. Op termijn zou dat een ramp zijn, wanneer alle internationale instellingen uit Brussel zullen vertrokken zijn," sluit van Innis af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?