Begrotingsaanpassing moet wachten op nieuwe federale schatting

© Bart Dewaele

Het Brussels Gewest wacht met zijn begrotingscontrole tot de FOD Financiën een nieuwe schatting heeft gemaakt van de gewestelijke opcentiemen. Bij een vorige steekproef in maart bleken die flink tegen te vallen.

"Zolang we geen zekerheid hebben over de cijfers heeft het geen zin om tot een begrotingsaanpassing over te gaan." Dat antwoordde Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) op een mondelinge vraag van parlementslid Bruno De Lille (Groen).

Tegen het zomerreces verwacht Vanhengel een nieuwe schatting van de gewestelijke opcentiemen door de FOD Financiën. Bij een vorige raming in maart vielen de geschatte inkomsten voor Brussel 71 miljoen euro lager uit dan begroot.

Volgens de minister is de berekening echter gemaakt op basis van "slechts" 35.000 aangiften, en werkt de federale administratie nu aan een schatting op basis van 340.000 aangiften.

De Brusselse regering zou dan in het najaar een begrotingscontrole doorvoeren. Volgens Vanhengel hoeft dat geen probleem te zijn omdat er een buffer van 51,7 miljoen is ingebouwd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?