Betoging aan Poolse ambassade tegen ultraconservatieve partij PIS

© Google Maps
| De Poolse ambassade in de Stevinstraat.

Aan de Poolse ambassade in de Stevinstraat zijn gisterenavond rond 18 uur zo’n 40 mensen samengekomen om er te betogen tegen de ultraconservatieve Poolse partij PIS. De manifestanten hadden het vooral gemunt op partijvoorzitter Jaroslaw Kaczynski en zijn broer. Die doen op regelmatige basis omstreden uitspraken over de LGBTQ+-gemeenschap.

De politie Brussel-Hoofdstad-Elsene telde gisteren zo’n 40 personen voor de Poolse ambassade in de Stevinstraat. Die protesteerden daar tegen de Poolse ultraconservatieve partij PIS en zijn partijvoorzitter Jaroslaw Kaczynski.

Samen met zijn broer houdt die er een controversieel standpunt over de LGBTQ+-gemeenschap op na en dat werd op de korrel genomen met een toepasselijke choreografie.

‘Vragen onderzoek naar activiteiten van PIS’

De manifestatie was op poten gezet door de organisatie Solidarity Action Brussels. Die werd een paar maanden geleden opgericht door vier Brusselse jongeren om de Europese waarden te verdedigen en te promoten. Waardigheid, vrijheid, democratie en gelijkheid liggen aan de oorsprong van het ontstaan van de vereniging.

Vicepresident Eva Skrzypczyk hoopt dat de grote verontwaardiging tijdens het protest een politiek staartje krijgt. “We vragen aan de Europese parlementsleden om een onderzoek te openen naar de activiteiten van deze partij.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?