Bijna 25.000 jehova's strijken dit weekend neer op de Heizel

© Ivan Verzar / Brussels Expo

Van vrijdag tot zondag worden zo'n 25.000 mensen verwacht in de Brusselse Heizel voor een congres van de getuigen van Jehova. Het thema is "Geef niet op!", kondigde Roger Stuerebaut, een oudgediende van de beweging aan.

Tijdens het congres zullen er lezingen, conferenties en vraaggesprekken plaatsvinden en films worden vertoond. De paleizen zeven en elf zullen ter beschikking staan van Franstaligen, paleis twaalf van de Nederlandstaligen. Een Amerikaanse lid van het Besturend Lichaam zal een toespraak in het Engels houden, die vertaald wordt naar het Frans en Nederlands.

België telt ongeveer 250.000 getuigen van Jehova, en 50.000 tot 60.000 mensen die naar bijeenkomsten gaan. Wereldwijd zijn er acht miljoen. De getuigen van Jehova staan erom bekend van deur tot deur te gaan om het evangelie te prediken. Ze geloven dat God weldra zal ingrijpen, en de mensheid zich dus in haar laatste fase bevindt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?