Brussels burgemeester overhandigt sleutels stad aan Cirque du Soleil

© Stad BrusselTwitter

Zaterdagmiddag heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) in aanwezigheid van cultuurschepen Karine Lalieux (PS) de sleutels van de stad symbolisch overhandigd aan de artiesten van Cirque du Soleil.

Philippe Close is een liefhebber van de Atlantische connectie. Hij neemt voor zijn stad een voorbeeld aan New York en onderhoudt nauwe banden met Montréal. Dat is ook waar Cirque du Soleil haar hoofdkwartier heeft.  

Net zoals de burgemeester van Aalst jaarlijks de sleutel van de stad drie dagen doorgeeft aan Prins Carnaval, gaf zijn Brusselse collega Close de sleutel zaterdag in het stadhuis door aan het internationale circusgezelschap. Zo wil hij de artiesten welkom heten.

"We zijn fier op de lange vriendschap die ons aan Cirque du Soleil bindt en dat we hen al die jaren hebben mogen verwelkomen", zei burgemeester Close. 

"Ik heb het grootste respect voor deze artiesten en de manier waarop zij er steeds opnieuw in slagen het publiek te verwonderen en in vervoering te brengen met hun hallucinante spektakels. We moeten hen danken dat ze ons doen dromen want daar heeft onze maatschappij nood aan."

Cirque du Soleil is met haar voorstelling Totem te gast op de parking naast Paleis 12 van Brussels Expo. De show loopt tot en met 29 oktober, en trok sinds de première in 2010 al 4,8 miljoen toeschouwers.

Het bedrijf telt inmiddels zo’n 4.000 medewerkers, waaronder 1.300 artiesten, afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?