Brusselse gemeenteraad keurt tracé nieuwe tramlijn naar Neder-Over-Heembeek goed

© PhotoNews
| De tramremise van de MIVB.

De gemeenteraad van de Stad Brussel heeft maandag het tracé van de nieuwe tramlijn naar deelgemeente Neder-Over-Heembeek goedgekeurd. Het doel is om de nieuwe verbinding tegen 2025 in te huldigen.

Het nieuwe tramproject voor Neder-Over-Heembeek kwam er na een participatief project waarbij ook de burgers op verschillende tijdstippen werden geconsulteerd over hun wensen en bezorgdheden in verband met de komst van de tram. Een positief gegeven klonk het in de oppositie, al hadden ze toch nog verschillende vragen over de hinder voor de handelaars die in de werf zullen zitten en de mogelijke gevolgen voor het erfgoed en de woningen door de zware werken.

"Er waren veel gelijkaardige vragen van de bewoners, maar de MIVB heeft me gezegd dat er geen enkel vergelijkbaar project is waar de komst van een tram de prijs doet zakken van de woningen en het erfgoed. Integendeel, we zien in andere steden dat de prijzen stijgen", stelt Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Ecolo-Groen).

De route van de nieuwe tramlijn gaat van het Militair Hospitaal naar het Rogierplein en doet onderweg onder meer de Heembeekstraat, de François Vekemanstraat, de Groene Weg, de Solvaysite en de Tyraslaan aan om zo de dichtbewoonde zones van Neder-Over-Heembeek en de bedrijven goed te bedienen. De Brusselse regering moet het nieuwe tracé ook nog goedkeuren.

"De keuze voor het openbaar vervoer is een keuze voor de toekomst. Op deze manier kunnen we de stadsmensen verbinden met grotere sportinfrastructuur of met een grote werkgever zoals bpost", aldus burgemeester Philippe Close (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?