Brusselse regering keurt mobiliteitsplan goed

De Brusselse ministerraad heeft vanmorgen na jarenlange discussies het Iris II-plan goedgekeurd. In dat plan staan wetenschappelijk onderbouwde maatregelen die de mobiliteitsproblemen in het Brussels gewest voor 2020 strategisch moeten aanpakken.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A): "Deze, maar ook de toekomstige regeringen moeten beslissen wat de prioriteiten zijn, want dat kost natuurlijk geld. Het is een werk van lange adem, tot 2020. De toekomstige regeringen moeten zich dat realiseren. Maar ook wij moeten niet bij de pakken blijven zitten."

De oppositiepartijen verzetten zich al jaren tegen het plan, volgens hen is het veel te duur en te vaag. "Het plan is goedgekeurd door de regering," zegt minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD). Maar openbaar vervoer ligt heel gevoel, er zullen dus nog pittige discussies volgen in het parlement. En dat is goed, want dat hoort zo in een democratie."

Minister Smet belooft de details van het plan binnen enkele weken toe te lichten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?