Brusselse regering plant belangenconflict tegen hervorming civiele bescherming

© Belga
01/08/2017

De Brusselse regering zal een belangenconflict indienen tegen de hervorming van de civiele bescherming die de federale regering plant. Het belangenconflict zal ingediend worden zodra de koninklijke besluiten in het Staatsblad staan. Dat heeft de Brusselse staatssecretaris Cécile Jodogne dinsdag aan Belga bevestigd.

De federale regering zette vorige vrijdag het licht op groen voor twee koninklijke besluiten voor de hervorming van de civiele bescherming. Daarbij gaat het aantal posten van zes naar twee. Enkel de posten van Crisnée en Brasschaat blijven over.

Maar de Brusselse regering ziet die hervorming niet zitten. Het gewest voelt zich benadeeld, met name wat betreft de ongelukken en aanslagen met chemische, nucleaire en explosieve stoffen. De regering dreigde er eerder al mee een belangenconflict te activeren indien een ultiem overleg niets zou opleveren.

"Ondanks het feit dat de hervorming Brussel ernstig benadeelt, heeft de regering-Michel blind een plan goedgekeurd dat mogelijk zware gevolgen kan hebben voor de veiligheid van de inwoners van Brussel en voor de veiligheids- en interventiediensten die mogelijk te maken krijgen met een incident met chemische, biologische, radiologische, nucleaire en explosieve stoffen (CBRN-e)", aldus Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne, bevoegd voor brandbestrijding en dringende medische hulp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni