Burgemeester en korpschef trekken Anderlechtse wijken in voor 'netheid en veiligheid'

© BRUZZ
05/10/2023

Nog geen maand geleden schrokken Anderlechtenaren op van een schietpartij met kalasjnikov. De inwoners van zijn gemeente liggen wel vaker wakker van onveilige situaties, laat burgemeester Fabrice Cumps (PS) weten. Hij trekt daarom met twee schepenen en de korpschef de wijken in voor een goed gesprek over veiligheid én netheid.

Het gaat om schepen van Netheid, Allan Neuzy (Ecolo-Groen) en schepen van Preventie, Alain Kestemont (Défi), met de korpschef van de zone Zuid, Jurgen De Landsheer.

Het initiatief, getiteld 'Herfstforum,' geeft bewoners de kans om veiligheidskwesties aan de kaak te stellen en om mee te denken over het verminderen van overlast. Na de eerste kennismaking worden Anderlechtenaren uitgenodigd om in contact te blijven met hun wijkagent en de netheidsdienst van de gemeente.

De eerste editie vindt plaats op 10 oktober, in Kuregem. De volgende bijeenkomsten vinden nog tot december plaats in alle wijken van Anderlecht, zoals Scheut en Peterbos. De gesprekken worden gehouden op dinsdagavond om 18.30 uur op verschillende locaties, waaronder bijvoorbeeld scholen of Zaal Java en Zaal Aurore.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni