Burgemeester Ganshoren al twee maand out door ziekte

Burgemeester van Ganshoren Hervé Gillard (MR) is al twee maanden afwezig door een ernstige ziekte. Zijn afwezigheid staat los van het onderzoek dat sinds 2014 tegen hem liep en waarvoor hij een minnelijke schikking heeft getroffen. Dat heeft kabinetschef Valérie Libert aan BRUZZ bevestigd.

"Zijn afwezigheid heeft niets te maken met het onderzoek dat naar hem loopt, hij heeft het vertrouwen van onze partij", zegt kabinetschef Valérie Libert. 

Het is voorlopig onduidelijk waaraan Gillard lijdt en wanneer hij terugkeert als burgemeester. "Hij is ernstig ziek en het is belangrijk dat hij rust", benadrukt Libert. "In de loop van de week zullen we de situatie opnieuw evalueren, maar voorlopig is het afwachten." 

Het gerecht heeft in 2014 een onderzoek geopend op verdenking van misbruik van vertrouwen en misbruik van vennootschapsgoederen. Gillard heeft altijd zijn onschuld volgehouden. Intussen heeft hij ook een minnelijke schikking getroffen, nog voordat het parket hem formeel in beschuldiging heeft gesteld. 

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook