Burgemeester Gosuin wil viaduct Herrmann-Debroux afbreken

Didier Gosuin (FDF), de burgemeester van Oudergem, zou het liefst het viaduct van Herrmann-Debroux afbreken. In de plaats heeft hij liever een groene boulevard met bomen of een ondergrondse weg met daarboven een park. Voor hem is het drukke viaduct achterhaald en storend.

Het Herrmann-Debrouxviaduct in Oudergem is één van de belangrijkste invalswegen van Brussel. Elke dag rijden hier maar liefst zo'n 38.000 voertuigen de stad binnen. En dat zorgt uiteraard voor files. Burgemeester Didier Gosuin ziet maar één oplossing: het viaduct afbreken.

"In de jaren zeventig dacht men nog dat de steden zich moesten aanpassen aan de auto's," legt Gosuin uit. "Maar de auto heeft nu geen plaats meer in een stad, het is een obstakel voor de gezelligheid. Het viaduct zuigt meer auto's aan, daardoor zijn er dus meer files. En het is nadelig voor het openbaar vervoer. Het viaduct heeft dus geen enkele zin meer," aldus Gosuin.

Oudergem wilt de macht weer bij de zwakke weggebruiker en het openbaar vervoer. "De pendelaars moeten begrijpen dat ze over tien jaar zullen moeten kiezen voor het openbaar vervoer. Want als we tegen 2018 de stadssnelwegen behouden, dan blijven mensen de auto nemen. Brussel zal dan stilstaan," vervolgt Gosuin.

De gemeente Oudergem sprak enkele ontwerpbureaus aan. Zij stellen een groene boulevard voor met een overdekte markt of een ondergrondse weg met daarboven een groot park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?