Burgemeester Hervé Gillard treft minnelijke schikking

De burgemeester van Ganshoren Hervé Gillard (MR) heeft een minnelijke schikking getroffen met justitie, zo schrijft La Dernière Heure zaterdag. Het gerecht had in 2014 een onderzoek geopend voor misbruik van vertrouwen en misbruik van vennootschapsgoederen.

Liever dan dat hij zijn zaak moet verdedigen voor de correctionele rechtbank, heeft Gillard in december dus een minnelijke schikking getroffen. Over hoeveel geld het gaat, wilde het Brusselse parket niet vrijgeven, aldus La DH.

Om zijn verkiezingscampagne in 2012 te financieren, zou de burgemeester 50.000 euro hebben afgetroggeld van een 80-jarige vrouw via een vzw die zich inzet voor oudere mensen. De echtgenoot van de vrouw was voorzitter van die vzw. Toen de man in 2007 overleed, zou Gillard zijn weduwe ertoe aangespoord hebben die taak over te nemen.

In de jaren daarop zou de Ganshorense burgemeester met regelmaat aan de vrouw gevraagd hebben om hem geld over te maken, zogezegd voor de werking van de vzw. In oktober 2012 zou Gillard de vrouw dan buiten haar medeweten op zijn kieslijst geplaatst hebben, waar ze 61 stemmen haalde. De oudere dame zou Gillard toen ook 20.000 euro gegeven hebben.

Het onderzoek naar de feiten werd geopend in de zomer van 2014, maar kwam pas aan het licht in het voorjaar van 2015. Op dat moment werd de burgemeester tweemaal ondervraagd en voerde het parket ook een huiszoeking bij hem thuis uit. Gillard heeft altijd zijn onschuld volgehouden.

Dat hij nu een minnelijke schikking treft nog voordat het parket met een formele inbeschuldigingstelling komt, is eerder opvallend te noemen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?