Burgemeester vraagt om snelle oplossing voor uitlaatgassen in Elisabethpark

© William Murphy

De uitlaatgassen uit de Leopold II-tunnel worden via ventilatieroosters in het park afgevoerd. De sterk vervuilde lucht komt rechtstreeks in het Elisabethpark terecht. De burgemeester van Koekelberg wil niet wachten op de renovatie van de tunnel, maar vraagt de bevoegde ministers om een snellere oplossing.

De uitlaatgassen van de auto's die door de Leopold II-tunnel rijden worden rechtstreeks geloosd in het Elisabethpark, bleek eerder deze week al. De burgemeester van Koekelberg, Philippe Pivin (MR), kaart het probleem opnieuw aan in La Capitale, en beroept zich daarbij op metingen van Leefmilieu Brussel en het project ExpAIR, die aantonen dat de lucht in het park is vervuild.

Pivin wil dat de bevoegde ministers nu iets doen, want hij vreest dat als hij moet wachten tot de renovatiewerken aan de tunnel beginnen, het ten vroegste 2021 wordt. In een brief vraagt hij bevoegd ministers Pascal Smet (SP.A) en Céline Fremault (CDH) om een snellere oplossing.

MR heeft om uitleg gevraagd in het parlement. De bezoekers in het park zullen worden gewaarschuwd, middels dranghekken rond de ventilatieroosters, klinkt het antwoord van Fremault in de plenaire vergadering. Ook zijn de deeltjes die in het park vrijkomen al veel minder schadelijk dan op het moment dat ze de auto verlaten. Het kabinet heeft bovendien nog een bijkomende studie aangevraagd bij Leefmilieu Brussel.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook