Burgers dringen PS-zetel binnen met eis voor meer sociale rechtvaardigheid

© Belga
06/02/2023
Updated: 06/02/2023 14.18u

Enkele tientallen personen zijn maandag het hoofdkwartier van de PS in Brussel binnengedrongen. Ze eisen meer sociale rechtvaardigheid en willen pas vertrekken na een gesprek met partijvoorzitter Paul Magnette. Bij MR en Ecolo vonden gelijkaardige acties plaats.

De actievoerders hebben onder meer eisen rond de energieprijzen, de levensduurte in het algemeen en de loonnorm. Zo willen ze een prijsplafond voor gas en elektriciteit.

"De optochten tussen het Noord- en Zuidstation (een referentie aan vakbondsbetogingen, red.) volstaan niet meer, en dus hebben we beslist om over te gaan tot burgerlijke ongehoorzaamheid", klinkt het bij één van hen.

Het gaat om een verzameling van ecologisten, syndicalisten en anderen, geven de manifestanten aan.

Bij hun aankomst probeerden de actievoerders hoger gelegen verdiepingen te bereiken. Toen dat niet lukte, drongen ze ook niet meer aan. Intussen is de politie ter plaatse, maar de situatie is rustig.

De demonstranten bevinden zich nu in de inkomhal van het gebouw en wachten daar op Paul Magnette. De PS-voorzitter liet zich tot nog toe niet zien.

De actievoerders bij Ecolo en MR zouden daarentegen wel ontvangen zijn door respectievelijk Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet en David Leisterh, MR-fractievoorzitter in het Brussels parlement.

3f86e641-3295454602063698900507042653430267617151290n.jpg

| Activisten bezetten ook het hoofdkwartier van de MR

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , PS , Keizerslaan , protest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni