Carthé verslaat Kompany in Ganshoren

© tvb
De eerste volledige resultaten voor een Brusselse gemeente zijn bekend: De lijst van burgemeester Michèle Carthé (PS) wint in Ganshoren en haalt 11 zetels. Uitdager Pierre Kompany van ProGanshoren bijt in het zand en komt uit op 7 zetels. De N-VA haalt met senator Karl Vanlouwe geen zetel binnen.

MR wordt in Ganshoren de derde partij met 6 zetels. Ecolo haalt 2 zitjes en FDF 1.

De procentuele verdeling is als volgt: LB haalt 36 procent, ProGanshoren 22,6 procent, MR 20,4 procent en Ecolo-Groen 9,1 procent.

Alle bureaus zijn er geteld, de resultaten zijn volledig.

ProGanshoren-lijsttrekker Pierre Kompany reageert ontgoocheld op de resultaten. "Wellicht was er tijd te kort om mensen met onze nieuwe lijst te overtuigen", zegt hij aan brusselnieuws.be. Hij is wel tevreden met zijn persoonlijke score van 1.326 voorkeurstemmen, waarmee hij derde eindigt na burgemeester Carthé (1.751 stemmen) en Jean-Paul Van Laethem (1.273 stemmen).

Ook aan CD&V-kant is er verslagenheid: zij verliezen 2 verkozenen en houden alleen Marina Dehing-Van Den Broeck over. Bij Open VLD is René Coppens verkozen.

De N-VA slaagt er met senator Karl Vanlouwe als kopstuk niet in om een zetel te halen. Hij haalt 238 voorkeurstemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?