| Carles Puigdemont verblijft tot nader order ook nog steeds in Brussel.

Catalaanse delegatie in Brussel 'tot nader order' gesloten

KDM
© Belga
24/01/2018

De Catalaanse vertegenwoordiging in Brussel moet de deuren sluiten. Medewerkers kregen via fax te horen dat ze "tot nader order" naar huis mogen, zo schrijven Spaanse media. Eerder moest de delegatie haar politieke taken al op non-actief zetten, nadat de directeur ontslagen werd.

Eerder kon BRUZZ al melden dat de directeur van het kantoor ontslagen werd, waardoor de delegatie haar politieke taken op non-actief moest zetten. Maar de vertegenwoordiging kon zo wel haar beleidsgerelateerde taken bij de Europese Unie voortzetten.

Die maatregel maakte van het Brusselse kantoor de enige nog open Catalaanse delegatie in de wereld. Alle andere kantoren werden na de Catalaanse onafhankelijkheidsverklaring gesloten door Madrid.

Daar komt nu een eind aan. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken laat aan de werknemers van de delegatie weten "tot nader order" thuis te mogen blijven. Dat melden Spaanse media woensdag.

Voogdij

De Spaanse regering herinnert de werknemers eraan dat het hoofdkantoor "onder voogdij" van Madrid staat. Zo verbood de regering nog een overleg tussen Carles Puigdemont en de Catalaanse parlementsvoorzitter in het gebouw.

Die ontmoeting werd uiteindelijk verplaatst naar de hoofdzetel van de Europese Vrije Alliantie in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Carles Puigdemont , Catalonië , Spanje

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni