CD&V lanceert nieuw logo voor stadsproject

© CD&V

CD&V lanceert maandagmorgen het logo voor een nieuw stadsproject. Dat project bestaat uit een participatief programma rond verschillende stedelijke thema’s dat vandaag van start gaat. De resultaten worden besproken op een congres over Brussel in september. De uitkomsten daarvan moeten mee het partijprogramma vormgeven, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Met het programma wil CD&V zich opnieuw op de kaart zetten als echte Brusselse stadspartij. “De uitdagingen waar we in Brussel mee geconfronteerd worden zijn groot,” zegt Benjamin Dalle, voorzitter van CD&V Brussel. “Kijk maar naar de torenhoge werkloosheid, schooluitval, de armoede, de files, de veiligheid en netheid, of de duurzaamheid van de stad.”

 

Verschillende CD&V-politici stappen maandagmorgen op het Muntplein op voorbijgangers af met de vraag: 'Wat zou jij willen veranderen of verbeteren aan Brussel?' Daarop werden de mensen uitgenodigd om hun gedachte op te schrijven op verschillende borden die zo samen een puzzel vormden. 

Die actie vormt de eerste in een reeks van acht trajecten rond verschillende thema’s. Die thema’s zijn onder andere ‘een goed bestuurd Brussel’, een ‘veilig en proper Brussel’ en ‘een Brussel waar kinderen en jongeren thuis zijn’. Een aantal afspraken staan al gepland: een bezoek aan de brandweer op 3 juni en later die maand volgt een gespreksavond met econoom Peter De Keyzer en een fiets-en wandeltocht door opkomende buurten.

In september volgt een congres waarop de resultaten worden besproken. Het congres ‘Voor ons Brussel’ moet een opvolging zijn van het landelijke CD&V-congres ‘WIJ’ uit 2016.

Dit is het campagnefilmpje: 

Als u 1 ding kon veranderen in onze mooie stad, wat zou dat zijn? Samen bouwen aan een beter Brussel #vooronsbrussel https://t.co/E6qL4E1M95 pic.twitter.com/02sY4SKzLb

— CD&V Brussel (@brusselmaker) 15 mei 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?