CD&V verkoopt hoofdkwartier in Wetstraat

© Belga
03/10/2022

CD&V verruilt zijn partijhoofdkwartier in de Wetstraat voor een stek in de Gare Maritime op de Thurn&Taxis-site in de Brusselse Kanaalzone. De vastgoedreus Cofinimmo koopt het gebouw aan de Wetstraat 89. Dat meldt De Tijd en het nieuws wordt aan Belga bevestigd door de partij.

De Vlaamse christendemocraten verhuisden een kwarteeuw geleden van de Tweekerkenstraat in Brussel naar de Wetstraat 89. Het gebouw ligt ook boven Maalbeek, het metrostation waar moslimextremisten in 2016 een aanslag pleegden. Partijmedewerkers vingen toen mee slachtoffers op in het gebouw.

Onder de vorige voorzitter Joachim Coens zette de partij haar hoofdkwartier te koop. Zijn opvolger Sammy Mahdi heeft een akkoord gesloten met het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Cofinimmo. Dat betaalt 7 miljoen euro voor de partijzetel op de Wetstraat 89.

Naar Gare Maritime op de Thurn&Taxis-site

CD&V trekt naar de Gare Maritime op de Thurn&Taxis-site in de Brusselse Kanaalzone. Daar zal de partij kantoorruimte huren van Nextensa, een vastgoedbedrijf dat gecontroleerd wordt door de holding Ackermans & Van Haaren.

Bij De Tijd noemt Mahdi de nieuwe locatie beter geschikt om uit te voeren waar hij met CD&V naartoe wil. "Het gebouw in de Wetstraat is verouderd, niet meer aangepast aan de noden rond energiezuinigheid en duurzaamheid, en versterkt door zijn architectuur het werken in silo's. Een nieuw partijhoofdkwartier sluit aan bij de nieuwe dynamiek van de partij." Aan Belga zegt de partijwoordvoerder dat de verhuis gepland is voor "het voorjaar van 2023".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie