Céline Delforge verlaat politiek: 'Tijd voor iets anders'

Céline Delforge
© Céline Delforge (via Twitter)
| Na bijna twintig jaar stopt Delforge met politiek.
© Céline Delforge (via Twitter)
| Na bijna twintig jaar stopt Delforge met politiek.

Céline Delforge (Ecolo) zal niet opkomen bij de gewestverkiezingen van volgend jaar. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt. 'Ik zit bijna twintig jaar in het vak, en het is tijd voor iets anders.'

Delforge begon haar carrière in de politiek op 24-jarige leeftijd, als assistent van Vincent Decroly, toen nog lid van Ecolo. Later zetelde ze ook in de gemeenteraad van Brussel-Stad, tot ze naar Elsene verhuisde. In 2004 werd ze Brussels parlementslid.

Haar stokpaardjes zijn mobiliteit en openbare werken. Tijdens deze legislatuur ging ze als oppositielid dan ook vaak in de clinch met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Maar Delforge komt dus niet meer op bij de volgende verkiezingen. Dat schrijft BX1 en bevestigt Delforge aan BRUZZ. "Ik heb al bij het begin van deze legislatuur beslist dat het mijn laatste mandaat zou zijn," zegt ze.

"Het is tijd om iets anders te doen. Ik heb nu nog de mogelijkheid om mijn carrière een nieuwe draai te geven, en dat wil ik dus doen."

Delforge blijft wel nog lid van Ecolo. "Ik hoop zeker de partij nog van dienst te zijn, maar dan als militant. Bovendien kan de partij ook altijd beroep doen op mijn ervaring," klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?