Close: 'Ik ga 30 tot 40 procent minder verdienen'

© Belga
11/06/2017

Toekomstig burgemeester Philippe Close (PS) voelt de publieke opinie aan, en kondigde op de persconferentie rond zijn kandidatuur aan dat hij uit het Brussels parlement zou stappen. Close zal ook niet langer de intercommunale Vivaqua leiden. Hij gaat hierdoor 30 tot 40 procent minder verdienen, zei hij zondag aan de RTBF.

"Mijn salaris krimpt met 30 tot 40 procent. Dat is een duidelijk signaal dat ik meteen stel tegenover mijn partij en de burgers om hun verloren vertrouwen terug te winnen", verklaarde Close in het programma A votre avis (RTBF).

"Met duidelijke boodschappen kunnen we opnieuw aan de slag en de mensen heroveren". Volgens de nieuwe burgemeester is er geen probleem met het feit dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 niet de stemmenkampioen was. Na oud-burgemeester Freddy Thielemans en Yvan Mayeur telden ook Faouzia Hariche, Karine Lalieux en Ahmed El Ktibi meer voorkeurstemmen.

"We hebben geen conflict gehad, wellicht omwille van mijn technische kwaliteiten als kabinetchef van Thielemans en als schepen", aldus Close. Een ploeg leiden doe je in team en met een project, voegde hij eraan toe.

Ondanks de zware druk op de PS en zijn voorzitter als gevolg van de opeenvolgende affaires, behoudt Philippe Close alle vertrouwen in zijn mentor Elio Di Rupo. Close was zijn woordvoerder tot hij naar de Stad Brussel trok.

"Ik ben een trouw persoon. Ik weet wat ik aan Elio Di Rupo te danken heb, ik was zijn woordvoerder. En ik weet wat de partij hem verschuldigd is. Hij heeft ervaring en is één van de populairste mensen in Wallonië. Hij moet het roer in handen houden en het schip niet verlaten als dat slagzij maakt."

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni