Close verdedigt vroegere avondklok voor Brussel

NAC
© BRUZZ
06/03/2021

In een facebook live met burgers verdedigt Philippe Close (PS), burgemeester van Brussel de vroegere avondklok in de hoofdstad in vergelijking met Vlaanderen en Wallonië. "De bevolkingsdichtheid is hier nu eenmaal hoger."

In een praatsessie op Facebook waarin hij verschillende vragen van Brusselaars beantwoordde, heeft burgemeester Philippe Close (PS) de avondklok in Brussel verdedigd. Die begint al om 22uur 's avonds in tegenstelling tot Vlaanderen en Wallonië, waar ze pas om middernacht ingaat. Een Brusselaar noemde de maatregel "ondemocratisch".

"Ik begrijp dat het zwaar is, maar ik ga de maatregel toch verdedigen", aldus Close. Hij vermeldde dat ons land de coronacrisis vandaag beter aanpakt dan enkele buurlanden waar nog strengere maatregelen gelden. "Het klopt dat de avondklok anders is in Vlaanderen en Wallonië, maar er is ook een groot verschil met die twee regio's: de bevolkingsdichtheid."

Volgens de burgemeester wordt de paasvakantie een scharniermoment voor de avondklok. "We zijn er bijna, nog even volhouden", vuurde Close de kijkers aan. "Een stad die dichtgaat om 22 uur, dat is niet de stad die ik wil. In mijn Brussel moet 24 op 24 leven zijn. Maar in deze pandemie is dat niet te handhaven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni