Comité P voert verkennend onderzoek naar onlusten oudejaarsnacht

© N-VA

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) heeft het Comité P gevraagd om een verkennend onderzoek te voeren naar wat er is mis gegaan op oudejaarsnacht in Molenbeek.

In de Brusselse gemeente braken tijdens de oudejaarsnacht opnieuw rellen uit, net als vorige jaren. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zei al dat de politie daar beter op voorbereid had moeten zijn. "Ik ga nader bekijken wie wat deed en wie wat niet heeft gedaan", zei de minister.

De Brusselse lokale politie pikte die kritiek niet. "Het is misplaatst", zei Mario Thys van politievakbond NSPV. "Niet de politie, maar die ettertjes zijn het probleem. De politie kan hen niet opvoeden. En als de politiek wil dat wij het oplossen, dat ze ons daar dan ook de middelen voor geven."

Maar de Kamer wil nu toch onderzoeken wat er bij de politie is misgelopen. Bracke vraagt het Comité P, dat toezicht houdt op de werking van de politie, een verkennend onderzoek op te starten. "Dat moet op korte termijn duidelijk maken of er redenen zijn om in de politiezone Brussel-West een toezichts-of opvolgingsonderzoek te voeren naar mogelijke structurele deficiënties", aldus Siegfried Bracke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?