Daniel Cremer neemt ontslag als voorzitter Vorstse Haard

De voorzitter van de Vorstse Haard, Daniel Cremer (Ecolo), heeft vandaag ontslag genomen. Cremer zelf zegt het beu te zijn om in de gegeven omstandigheden te werken.

Dat Cremer op het punt stond ontslag te nemen, lekte gisteren al uit in de Franstalige krant La Dernière Heure. Vandaag bevestigde de ex-voorzitter zijn ontslag. Dat ontslag zou in de eerste plaats te wijten zijn aan de vertroebelde relatie met de directeur van de huisvestingsmaatschappij, waardoor Cremer als voorzitter niet naar behoren kon functioneren.

De werking van de huisvestingsmaatschappij zou al een tijdje mank lopen. Er zouden meer en meer klachten neergelegd zijn door de huurders omdat de Vorstse Haard de reparatiewerken veel te traag zou uitvoeren. De huisvestingsmaatschappij zou ook te kampen hebben met gedemotiveerd personeel.

Volgens Cremer is dat slechts een van de redenen voor zijn ontslag. Voorlopig onthoudt de ontslagnemende voorzitter zich nog van commentaar tot en met de komende gemeenteraad op 16 december, waar zijn ontslag ter sprake komt. Cremer belooft daar zijn boekje uitvoerig te openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?