Debaets: ‘Brussel-Stad heeft haar prioriteiten niet op een rijtje’

© Bianca Debaets/Facebook

“In plaats van de strijd tegen kansarmoede of de broodnodige transformatie van de voetgangerszone steekt de Stad Brussel liever tijd en personeel in de uitbating van een concertzaal”, zegt gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) in een reactie op de beslissing van het stadsbestuur om zelf het Koninklijk Circus uit te baten. “Dit bestuur doet koppig en roekeloos verder, zonder naar de echte noden van de Brusselaars te kijken.”

Gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V), op de oppositiebanken in de Stad Brussel, vindt het “hallucinant” dat het stadsbestuur beslist heeft om helemaal zelf het Koninklijk Circus uit te baten. De stadsvzw Brussels Expo mocht immers na uitspraken van de Raad van State ook niet tijdelijk de zaal uitbaten.

“Brussel-Stad heeft haar prioriteiten niet op een rijtje. In plaats van de strijd tegen kansarmoede of de broodnodige transformatie van de voetgangerszone steekt men liever tijd en personeel in de uitbating van een concertzaal. Het is een beetje hallucinant dat men pestbelastingen zoals een danstaks voor cafés in stand houdt maar tegelijk zelf concertzalen gaat uitbaten”, klinkt het bij Debaets.

Volgens de CD&V’ster zou de stad het Koninklijk Circus perfect kunnen overlaten aan “één van de vele ervaren culturele spelers die er zijn in Brussel. Maar dit bestuur doet koppig en roekeloos verder, zonder naar het onderbouwde voorstel van de Botanique te luisteren en zonder naar de echte noden van de Brusselaars te kijken.”

Want de uitbating van een concertzaal zou niet tot de prioriteiten van een stadsbestuur moeten horen, besluit Debaets. “Vier maanden geleden had men ons nog een plan voor de daklozen beloofd. We hebben er nog steeds niks van gezien. Maar hun plannen voor het Koninklijk Circus, die zijn er wél. Als deze coalitie beter bestuur wil tonen, moet ze toch dringend haar prioriteiten herbekijken.”

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook