© destexhe.be | Parlementslid Alain Destexhe (links) is al jaren het enfant terrible van de MR.

Destexhe beroert gemoederen met tweet over Gaza

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
15/05/2018

Een bericht van Brussels parlementslid Alain Destexhe (MR) veroorzaakt controverse op Twitter. Hij schrijft dat "Hamas erin geslaagd is het feest van 70 jaar Israël mediageniek te verbrodden. Dat is ongeveer alles waar het (Hamas, red.) in slaagt: onnodige 'martelaars' voortbrengen en over zich doen praten."

Een van de eerste reacties komt van Marc-Jean Ghyssels (PS), burgemeester van Vorst. Hij schrijft: "Destexhe, het Trumpeke van Elsene, neemt een positie in die helemaal tegen die van Didier Reynders (MR) ingaat."

Waarna hij de MR om een reactie vraagt. Ook andere twitteraars vragen om een reactie van Reynders of premier Michel (MR).

Eerder veroordeelden die twee het geweld in de Gazastrook. Dinsdagmiddag verklaarde Reynders de Israëlische ambassadeur op het matje te zullen roepen in verband met haar uitspraak dat alle Palestijnse slachtoffers terroristen zijn. Onder de bijna zestig doden zijn ook acht kinderen en een baby.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Elsene, Politiek, Samenleving, Midden-Oosten, Hamas, Gaza, Israël, Alain Destexhe, Didier Reynders

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie