'Destexhe had beter betrokkenheid gemeld'

Open VLD'er Rik Daems vindt dat zijn MR-collega Alain Destexhe had moeten aanmelden dat hij banden met Azerbeidzjan had bij het opstellen van een rapport van de Raad van Europa over de verkiezingen in dat Aziatische land. Dat zegt de liberale deelstaatsenator en Vlaams volksvertegenwoordiger in een reactie op de berichtgeving dat Destexhe met oud-senator Stef Goris een vzw had opgericht die de verkiezingen in Azerbeidzjan moest legitimeren. Destexhe had voor de commissie Juridische Aangelegenheden van de Raad van Europa een rapport opgesteld, dat als kritisch gold voor het regime.

Daems merkt op dat de opstellers van rapporten voor de Raad van Europa moeten aangeven of ze banden hebben met het onderwerp van hun onderzoek. In dit geval had Alain Destexhe dat niet gedaan, aldus het Open VLD-lid van de Raad van Europa. De zaak zal nu volgens hem vragen doen rijzen.

Bovendien kwam Destexhe onlangs nog in opspraak door zijn reis naar Syrië, waar hij een ontmoeting had met president Assad. Wat zijn oud-partijgenoot Stef Goris betreft, medeoprichter van de vzw, wilde Rik Daems enkel kwijt dat die tien jaar geleden naar LDD vertrokken is en niet meer politiek actief is: "Het is het goed recht van iedereen om een vzw op te richten. Wat hij daarmee gedaan heeft, daar heb ik geen zicht op"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Elf gemeenten eisen vliegwet via rechtbank

politiek 1518589828

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook