| Eva De Baerdemaeker, adviseur Brusselbeleid op het kabinet van Benjamin Dalle

Directeur Cultureghem wordt adviseur van Brusselminister Dalle

KVDP
© BRUZZ
21/11/2019

Oprichter en directeur van Cultureghem Eva De Baerdemaeker is sinds deze week de adviseur Brusselbeleid van Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle. "Ik wil mijn ervaring op het terrein nu gebruiken om het beleid in Brussel te versterken."

Eva De Baerdemaeker richtte in 2012 Cultureghem op. Sindsdien organiseert de vzw socio-culturele activiteiten op de site van de slachthuizen van Anderlecht. Cultureghem kreeg daar vorig jaar nog een prijs voor.

“Ik ben trots dat Cultureghem bijgedragen heeft om van de buurt een nieuwe, creatieve en ondernemende must go-zone te maken", aldus De Baerdemaeker. Zij begint nu een nieuw hoofdstuk op het kabinet van Vlaams minister van Media, Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V). Daar is zij sinds deze week aan de slag als adviseur Brusselbeleid.

"Ik heb zoveel geleerd de voorbije jaren, wat werkt en wat niet werkt. En ook wat de politieke muren zijn waarop je als Brusselse organisatie soms botst", zegt De Baerdemaeker. "Ik wil mijn ervaring op het terrein nu gebruiken om het beleid in Brussel te versterken."

Brusselse ervaring

Naast oprichter en directeur van Cultureghem was Eva De Baerdemaeker ook tien jaar lang leerkracht in het Jan-van-Ruusbroeckcollege in Laken. Ze was ook actief bij organisaties als Growfunding Brussels, Samenlevingsopbouw Brussel en de Cultuurraad Anderlecht.

"Ik ben blij dat zij haar rijke ervaring nu wil inzetten om ons team te versterken om een ambitieus Brussel-beleid te voeren", aldus minister Dalle nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Benjamin Dalle , Brusselminister , eva de baerdemaeker , Cultureghem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni