'Doorbraak in samenwerking Toerisme Vlaanderen en VisitBrussels'

© brusselnieuws.be
22/06/2012
VisitBrussels dingt voor het eerst mee naar subsidies van Toerisme Vlaanderen. Dat vernam Vlaams parlementslid Paul Delva (CD&V) na een parlementaire vraag aan Vlaamse minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA). "Een belangrijke doorbraak in de samenwerking tussen beide organisaties."

Zowel Toerisme Vlaanderen als VisitBrussels zijn bevoegd voor de promotie van Brussel. Tot voor kort werkten ze echter meestal naast elkaar. In januari van dit jaar zaten de twee organisaties voor het eerst echt samen. Dat VisitBrussels nu acht subsidie-aanvragen indiende in het kader van de impulsprogramma's van Toerisme Vlaanderen is daar een gevolg van.

"Ik ben tevreden met de huidige aanpak van Toerisme Vlaanderen, waarbij de organisatie duidelijk stappen zet naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest", zegt Delva. "Ik ben al lang vragende partij om, ook in het beleidsdomein toerisme, de banden tussen Vlaanderen en Brussel aan te halen. De pro-actieve van Toerisme Vlaanderen heeft alvast geleid tot de indiening van verschillende subsidiedossiers door VisitBrussels. Hopelijk zal de samenwerking tussen beide organisaties naar de toekomst toe een sterk vervolg kennen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni