| Benoit Hellings, Zoubida Jellab en Bart Dhondt trekken de Ecolo-Groen-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024.

Ecolo-Groen Brussel trekt naar gemeenteraadsverkiezingen met gekend trio

EC
© BRUZZ
19/06/2023

In 2024 zal Benoit Hellings de lijst van Ecolo-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-Stad trekken. Plaats twee gaat naar Zoubida Jellab, op drie volgt Bart Dhondt. De lijsttop ziet er zo identiek uit aan die van 2018.

Dat maken de partijen vandaag samen bekend. Ecolo-Groen heeft een gemeenschappelijke kieslijst in de gemeente en vandaag al vier schepenen in het Brussels college. “We hopen uiteraard op meer,” zegt mobiliteitsschepen Bart Dhondt (Groen) daarover, “maar nu is het te vroeg om over posten te spreken.”

Wel benadrukken ze dat ze hun huidige programma – rond onder meer mobiliteit, klimaat, luchtkwaliteit, openbare ruimte en netheid – graag willen voortzetten na 2024. “Wij besturen sinds meer dan vijf jaar opnieuw mee in Brussel en hebben duidelijk onze stempel kunnen drukken op het beleid deze legislatuur,” zegt Dhondt.

Hij verwijst naar het Good Move-verkeersplan voor de Vijfhoek, vergroening van de openbare ruimte en de aanloop naar de bouw van tramlijn 10 naar Neder-over-Heembeek. “Wij kunnen met een rechte rug zeggen dat we hebben gedaan wat we hebben beloofd,” zegt hij. In het najaar zal hij de lopende evaluatie van Good Move voor de Vijfhoek bekendmaken.

Benoit Hellings is als lijsttrekker meteen kandidaat-burgemeester. Volgens Dhondt zal Ecolo-Groen in de campagne hun bestaande thema’s herhalen, maar ook inzetten op sociale maatregelen, betaalbaar wonen, detailhandel, veiligheid en netheid. De rest van de lijst wordt in het najaar aangevuld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni