Het Brussels parlement

| Het Brussels parlement

Eerste rondetafelconferentie tegen racisme en burgerraadpleging in Brussels Parlement

TRO
© Belga
29/04/2021

Het Brussels Parlement organiseert donderdag twee landelijke primeurs: de eerste rondetafelconferentie tegen racisme en een burgerraadpleging in de commissie Leefmilieu over 5G.

De eerste rondetafelconferentie 'Assisen tegen Racisme' zal deze voormiddag plaatsvinden in het Brussels parlement. Het is de bedoeling om met verschillende betrokkenen te komen tot een aantal aanbevelingen voor de Brusselse regering om uiteindelijk een gewestelijk plan tegen racisme en discriminatie te kunnen opstellen. Onder meer organisaties die zich bezighouden met het onderwerp, publieke actoren, vertegenwoordigers uit de privésector en experts zullen debatteren over de situatie en uitdagingen in het Brussels gewest.

Tijdens 8 sessies van een halve dag zullen xenofobie, antisemitisme, islamofobie, afrofobie en asafobie worden besproken aan de hand van statistieken, studies en bevindingen. Dat allemaal in relatie tot regionale bevoegdheden als huisvesting, economie, werkgelegenheid en publieke dienstverlening, openbare ruimte en mobiliteit, preventie en bewustwording, sociaal, gezondheid en toegang tot diensten. Op 15 juli is er een afsluitende sessie gepland.

Overlegcommissie met burgers

Later, op het einde van de dag, vindt de eerste overlegcommissie met burgers in het Brussels Parlement plaats. Ook dat is een landelijke primeur. 45 uitgelote burgers (waarvan 9 Nederlandstaligen) zullen deelnemen aan 6 werksessies, samen met 15 parlementsleden in de commissie Leefmilieu en Energie. De sessies draaien rond 5G. Op 5 juni moet er een aanbevelingsrapport klaar zijn.

Later in 2021 wordt er nog een andere overlegcommissie georganiseerd rond een ander thema.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni