Eerste schepen Alain Courtois voor de correctionele rechtbank

© BX1
| Alain Courtois (MR), schepen in Brussel-Stad

Alain Courtois (MR), de eerste schepen van Brussel, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen van Brussel. Hij wordt voor de rechter gedaagd door een koppel wiens tweeling niet wordt erkend door de schepen. Eerder had Courtois ook het huwelijk van het koppel geweigerd, wegens een vermoeden van schijnhuwelijk.

Het koppel dat Courtois voor de rechter daagt, aanvaardt niet dat de schepen hun tweeling niet erkent. Het gaat om een Belgische man en een vrouw met de Tunesische nationaliteit. De tweeling moet nog geboren worden. In november 2017 had Courtois ook hun huwelijk niet erkend. Dat was volgens de schepen een schijnhuwelijk.

Op 1 april 2018 zal een nieuwe wet in werking treden. Die zal schijnerkenningen van kinderen strenger moeten aanpakken. “Nu die datum dichterbij komt, krijgen wij steeds meer tegenstand wat deze materie betreft”, zegt de woordvoerder van de schepen, “maar de Stad Brussel wacht het nieuwe wettelijke kader niet af om te reageren.”

Courtois hekelt de schijnerkenningen van kinderen. “Die kinderen zijn slachtoffers en slechts een middel om een verblijfsvergunning te krijgen”, klinkt het. Alleszins zal de eerste schepen op 21 februari voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?