Elsens gemeenteraadslid Chowdhury verkast naar de MR

© MR Elsene

Motaher Chowdhury is sinds 2012 gemeenteraadslid voor de CDH maar beslist in aanloop naar de lokale verkiezingen van dit jaar terug te keren naar de MR. Voor ex-collega Ilyas Hassani (CDH) is de keuze van Chowdhury geen verrassing. “Hij kon zijn liefde voor zijn oude partij maar moeilijk verbergen”, zo zegt Hassani.

Motaher Chowdhury is een handelaar van Bengaalse oorsprong en woont sinds 1979 in Elsene. Hij was jarenlang actief voor de MR tot hij in 2012 besliste om zich verkiesbaar te stellen op de lijst van CDH. Met een gunstig resultaat mocht hij voor die partij plaatsnemen op de banken van de gemeenteraad. Maar na zes jaar komt er al een einde aan de samenwerking.

‘Chowdhury keek steeds met een oog naar MR’
Chowdhury keert terug naar het oude nest en dat is voor ex-collega Ilyas Hassani (CDH) helemaal niet verwonderlijk. “Motaher vervoegde zich in 2012 bij de lokale afdeling van de CDH na een aantal meningsverschillen met een paar leden van de MR”, vertelt Hassani aan BRUZZ.

‘Hij kon zijn liefde voor zijn oude partij echter maar moeilijk verbergen. Tijdens deze legislatuur keek hij bij een voorstel steeds met een oog naar de MR. Het is dan ook logisch dat hij zich opnieuw aansluit bij de liberale familie, zeker nu onze partij in vrije val zit.”

‘Blij om in team van burgemeester te zitten’
In een persbericht laat Chowdhury weten tevreden te zijn met de overstap. “Ik ben blij om weer in het team van de burgemeester te zitten. Elsene is een dynamische gemeente en er liggen veel projecten op tafel die goed zijn voor het welzijn van alle burgers. Samen met de MR wil ik daar mijn schouders onder zetten.”

Burgemeester Dominique Dufourny (MR) juicht zijn komst toe. “Motaher is al jaren een geëngageerd politicus, een man voor op het terrein. Hij zal met zijn enthousiasme en motivatie in alle omstandigheden een absolute meerwaarde vormen voor onze groep.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?