Elsense CDH gaat verder als open burgerlijst

© Objectif XL
| Lijsttrekker Geoffroy Kensier met lijstduwer Julie de Groote.

Ook in Elsene gaan de Franstalige christendemocraten verder met een burgerlijst en een andere naam. De lijst ‘Objectif XL’ is een volledig onafhankelijke lijst, waar veel burgers zich bij hebben aangemeld. “Gemeentepolitiek is geen links of rechts verhaal,” zegt lijsttrekker Geoffroy Kensier.

Lijsttrekker Kensier stelt de kandidaten van de open burgerlijst voor. “We merkten dat er na de afgelopen bestuursperiode veel mensen boos waren over de keuzes die waren gemaakt. De werken aan de Elsensesteenweg bijvoorbeeld, of de Generaal Jacqueslaan, die een reële impact hadden op de bewoners en de handelaars.”

Op de lijst een mengeling van oud CDH'er, CD&V'ers, onafhankelijke burgers en iemand van Ecolo. De Nederlandstalige kandidaten zijn Bernard Du Four, die op het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) werkt, Mark De Backer en Mariam Kljyan.

Met ‘Objectif XL’ heeft Kensier die burgers uitgenodigd zich politieke te engageren. De burgerlijst stelt het belang van de Elsenaar voorop, met een bijzondere aandacht voor openbare werken. De partij wil dat de gemeente werk maakt van een helder meerjarenplan. “We willen dat het gewest en de gemeente hun plannen beter op elkaar afstemmen, en zes jaar op voorhand burgers en handelaars inlichten, zodat ze zich daarop kunnen voorbereiden. Ook tijdens de werken moet er goed gecommuniceerd worden,” zegt Kensier.

Andere prioriteiten voor de partij zijn netheid en een groenere gemeente. Zo vindt Kensier dat de gemeente, onafhankelijk van wie er bevoegd, verantwoordelijk is voor de opvolging van de afvalophaling. Ook stelt Kensier voor dat de vijvers van Elsene door het Gewest beheerd zouden worden, zodat het personeel dat vrijkomt elders kan worden ingezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?