Emir Kir krijgt bezoek van Turkse extreemrechtse burgemeesters

KVDP
© BRUZZ
04/12/2019

Burgemeester van Sint-Joost Emir Kir kreeg woensdag bezoek van enkele Turkse burgemeesters. Twee van hen zijn lid van de Turkse rechts-nationalistische partij MHP, die gelinkt wordt aan de extreemrechtse Grijze Wolven.

"Aangename ontmoeting met enkele Turkse burgemeesters van verschillende steden als Adana, Kütahya, Niğde, Amasya, Şırnak, Bilecik", schrijft burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) op zijn Facebookpagina. Hij ontving de Turkse burgemeesters woensdag op het gemeentehuis van Sint-Joost.

Zeker twee burgemeesters maken deel uit van de MHP, een rechts-nationalistische politieke partij in Turkije die gelinkt wordt aan de extreemrechtse groepering Grijze Wolven. Dat zij - het gaat om de burgemeesters van Amasya en Kütahya - aan tafel mogen met Kir, kan volgens de oppositie in Sint-Joost niet door de beugel.

'Doorbreken cordon sanitaire'

"Dit is onaanvaardbaar", zegt Brussels Parlementslid en gemeenteraadslid in Sint-Joost Zoé Genot aan BRUZZ. "Ik had gevraagd om deze ontmoeting niet te laten plaatsvinden. Een ontmoeting met een extreemrechtse burgemeester kan niet, ongeacht zijn nationaliteit."

"Dit is het doorbreken van het cordon sanitaire", aldus Genot nog. Daar is volgens Emir Kir zelf niets van aan. "Kir heeft vandaag zes burgemeesters ontvangen. Zij werden uitgenodigd door de Europese instellingen en het bezoek aan Sint-Joost vond plaats in dat kader", zegt zijn woordvoerster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Politiek , grijze wolven , Emir Kir , PS , extreemrechts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni