Etterbeek maakt 20.000 euro vrij voor sportcheques

© Rodi
| Etterbeekse kinderen kunnen de cheques inzetten voor een sport naar keuze.

Voetbal, volleybal of zwemmen: Etterbeek volgt het voorbeeld van verschillende andere gemeentes en deelt sportcheques uit aan jongeren die het thuis niet zo breed hebben. Zo hoopt het gemeentebestuur de drempel om te gaan sporten te verlagen.

De sportcheques geven een financieel duwtje in de rug. Het gaat om een jaarlijks bedrag van vijftig euro dat kinderen tussen de 5 en 18 jaar kunnen inzetten voor een sport naar keuze. Voorwaarde is wel dat het kind uit een gezin komt dat onder een bepaalde inkomensgrens valt. De gemeente hanteert daarbij hetzelfde bedrag dat het Gewest gebruikt in het kader van hulp bij aankoop van een woning.

De Etterbeekse gemeenteraad maakt jaarlijks 20.000 euro vrij voor de sportcheques. Het project werd in december vorig jaar goedgekeurd door de gemeenteraad en gaat vanaf januari 2020 in werking. Ook voor het jaar 2019-2020 zijn de sportcheques nog met terugwerkende kracht aan te vragen.

Schepen van Sportbeleid Colette Njomgang-Fonkeu (PS) en burgemeester Vincent De Wolf (MR), bevoegd voor Jeugd, willen met de maatregel jongeren aanmoedigen aan sport te doen en dat vanwege "het belang van sport in de persoonsontwikkeling, zowel op fysiek vlak als op het vlak van psychische en intellectuele ontplooiing en socialisering."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?