Ex-leider Front National krijgt één jaar effectief

Het doek is gevallen over Daniel Féret. Of toch voor even. Féret, ex-voorzitter van het extreemrechtse Front National en voormalig Brussels parlementslid, heeft één jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 100 euro gekregen van de correctionele rechtbank in Namen. Hij werd schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken.

Naast Féret werden ook zijn vriendin Audrey Rorive en twee FN-militanten veroordeeld. Zij kregen geen effectieve gevangenisstraffen toebedeeld, wel geldboetes en celstraffen met uitstel.

De vier FN-leden stonden terecht omdat ze naar aanleiding van de Europese verkiezingen in 2004 valse handtekeningen hadden voorgelegd, bijvoorbeeld van personen die op dat tijdstip al overleden waren. De beschuldigden betwistten dat, met het excuus dat ze het slachtoffer waren geworden van personen met slechte bedoelingen. Maar de rechtbank hechtte weinig geloof aan deze uitleg.

Féret stuurde zijn kat naar de rechtzaal, maar dat weerhield de rechtbank er niet van zijn onmiddellijke aanhouding te bevelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?