Federale, Vlaams en Europese verkiezingen van 26 mei 2019: Didier Reynders en Charles Michel (MR)

| Didier Reynders en Charles Michel (MR.)

Federale regering draagt Didier Reynders voor als Eurocommissaris

© Belga
24/08/2019

De federale regering draagt MR-vicepremier Didier Reynders voor als Europees Commissaris. Dat laat premier Charles Michel zaterdagavond weten.

Normaal gezien gebeurt de aanstelling van een Europees Commissaris in het kader van een regeringsvorming. Maar die is nu nog niet aan de gang. Een beslissing drong zich echter op: het Finse voorzitterschap van de Europese Unie heeft de lidstaten gevraagd om uiterlijk tegen maandag 26 augustus te laten weten wie hun kandidaat is. De kandidaten zullen dan een gesprek hebben met de gekozen voorzitster Ursula von der Leyen.

Hoewel de regering in lopende zaken is, neemt de regering nu een beslissing. "Deze aanstelling als Belgische kandidaat voor de functie van Europees commissaris is conform met het concept van lopende zaken, omdat ze absoluut noodzakelijk is voor de belangen van de staat en gelet op de dringendheid van de zaak", laat premier Michel weten. Hij heeft ook informeel overleg gehad met "de in de Kamer van volksvertegenwoordigers door een erkende fractie vertegenwoordigde democratische politieke partijen" en overleg gepleegd met de Kamervoorzitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni