Fijn stof: Brussel stelt antwoord aan Commissie uit

© brusselnieuws.be
19/07/2010
De Brusselse regering wil pas na de vakantie aan de Europese Commissie uitleggen hoe ze de vervuiling door fijn stof in het gewest wil aanpakken. De Commissie vindt dat België te weinig doet om de luchtvervuiling te bestrijden.

De Commissie liet recent weten dat België en Griekenland het gevraagde uitstel in verband met de fijnstofnormen niet krijgen. De twee landen doen volgens de Commissie immers niet genoeg om zo'n uitstel te rechtvaardigen. Met name in Brussel worden de normen al enkele jaren overschreden.

Aangezien Milieu een gewestbevoegdheid is, buigt de Brusselse regering zich over de kwestie. Bevoegd minister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) legde vrijdag een brief voor aan de regering met tal van voorstellen.

Verschillende ministers willen nu meer overleg voor ze een antwoord aan de Commissie formuleren. Het dossier verhuist naar een werkgroep, een antwoord komt er wellicht pas na de vakantie.

Fijn stof is afkomstig van het verkeer, de industrie en verwarmingsinstallaties. De kleine deeltjes kunnen onder meer hartaandoeningen en kanker veroorzaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni