Financiële inspectie kritisch voor Samusocial

De vzw Samusocial, die zich bezighoudt met de opvang van daklozen, krijgt een slecht rapport van de Financiële Inspectie. Onder andere de hoge verloning van directrice Pascale Peraita roept vragen op.

Uit een rapport dat La Libre Belgique kon inkijken, blijkt dat de Financiële Inspectie zich grote vragen stelt bij het financiële beheer van de vzw, die nauwe banden heeft met het Brusselse OCMW.

Het rapport, besteld door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), stelt dat er een groot gebrek aan transparantie is in de boekhouding en de relaties met andere organisaties. "Er moet duidelijkheid komen in de financiële stromen, en dan vooral die tussen Samusocial en het OCMW", aldus het rapport.

Samusocial zou betalingen van onduidelijke aard doen aan het OCMW, en er zouden ook vaak openbare aanbestedingen ontbreken. Er werd ook een factuur van bijna 5.000 euro doorgestuurd naar de GGC voor een verplaatsing van 30 personen naar Alicante, zonder details over wat deze reis inhield.

Het rappoort stelt zich ten slotte ook vragen bij sommige premies voor personeel, onder andere voor de directrice van de vzw, Pascale Peraita. Het budget voor haar verloning bedraagt 192.705 euro per jaar, waarvan 33.047 euro voor premies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?