Fouad Ahidar vraagt tweetalig meldpunt pesten

Ahidar toont hoe zijn ouders ontdekten dat er iets aan de hand was: op zijn gezicht waren vaak strepen te zien omdat hij zijn tranen probeerde uitvegen.

VGC-voorzitter Fouad Ahidar (One.brussels/SP.A) pleit voor een observatorium tegen pesten en een tweetalig meldpunt. Hij getuigde ook hoe hij zelf jarenlang werd gepest.

Ahidar hield zijn pleidooi vrijdag in de raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), bij het begin van de week tegen pesten. Eerder had hij al eens tot meer actie tegen pesten opgeroepen tijdens een emotionele speech op de VGC-nieuwjaarsreceptie.

De voorzitter van de VGC-raad toonde zich blij dat er een daling lijkt te zijn van het pestgedrag, een vaststelling die bleek na een bevraging van de Ugent en het Agenstschap Zorg.

Tegelijk stelt hij dat er te weinig zicht is op het aantal gevallen in Brussel, maar ook op de effecten van pesten. “Meten is weten. De verschillende bevoegde instanties in Brussel kunnen een observatorium tegen het pesten in het leven roepen. Daarbij moeten we de grenzen tussen het Franstalig of Nederlandstalige onderwijs of tussen de onderwijs- en vrijetijdsomgeving overstijgen.”

Vuile strepen

De voorzitter brak ook een lans voor een tweetalig meldpunt pesten en een betere begeleiding en vorming van schoolteams.

“Pesten tekent levens,” zei Ahidar, die weet waarover hij spreekt. “Ik herinner me het verdriet en de radeloosheid nog alsof het gisteren was. Mijn ouders hebben het pas ontdekt door de vuile strepen die ik altijd op mijn gezicht had doordat ik met mijn handen, die vuil waren van het knikkeren, de tranen wou wegvegen voor ik thuiskwam.”

Ahidar wil een resolutie tegen pesten indienen in het VGC-parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?