Gemeenteraad van Ganshoren

De samenstelling van de nieuwe gemeenteraad en schepencollege van Ganshoren
Meerderheid
LB (PS-VLD-SP.A-VLD) (13), CDH (3)

Oppositie
MR (8), Ecolo (2), VB (1)

Burgemeester
Michèle Carthé (LB-PS) Politie, pre­ventie, sociale zaken, informatie

OCMW-voorzitter
Carine Delwit (CDH)

Vlaamse schepenen
:: René Coppens (LB-VLD) wordt bevoegd voor Nederlandstalige cultuur, financiën en juridische zaken. Coppens (63) is geboren en getogen in Ganshoren en zetelt sinds 1976 in de gemeenteraad. In 2001 werd hij schepen, in 2004 Brussels parlementslid. Tot die tijd werkte hij als directeur in het Vlaams parlement. :: Marina Dehing-Van den Broeck (LB-CD&V) krijgt Nederlandstalige jeugd, tewerkstelling en gezin als bevoegdheden. Kwam in 1958, op haar tiende, in Ganshoren wonen. Zetelt sinds 1976 in de gemeenteraad en was ook vijftien jaar lang schepen. Was logopediste in het buitengewoon onderwijs.

Andere schepenen
:: Jean-Paul Van Laethem (LB-onafh.) Derde leeftijd, burgerlijke stand, huisvesting
:: Chantal De Saeger (LB-PS) Stedenbouw, sport, gezondheid, noord-zuidsolidariteit
:: Pierre Kompany (LB-onafh.) Openbare werken, mobiliteit, leefmilieu, openbare netheid
:: Laetitia Bergers (CDH) Franstalige cultuur en jeugd, baby- en peuterzorg, onderwijs
:: Maurizio Petrini (LB-onafh.) Middenstand, stadsanimatie

Nederlandstalige gemeenteraadsleden
:: Diana De Greef-De Neef (LB-CD&V) is 67 en gaat haar negentiende jaar als gemeenteraadslid in. Ze is al zowat haar hele leven actief bij KAV en nu ook bij Okra.
:: Frederik Van Gucht (LB-CD&V) kwam 2,5 jaar geleden - hij was nog student - in de gemeenteraad. Van Gucht (24) is voorzitter van jeugdhuis 't Ongeluk en werkt sinds kort als informaticus.
:: Marco Van Dam (LB-SP.A) stond zes jaar geleden ook op de lijst C.A.R.T.H.E, maar werd toen niet verkozen. Hij werd wel OCMW-raadslid. De 50-jarige Van Dam woont sinds 1978 in Ganshoren en werkt als kinesitherapeut.
:: Alain Beeckmans (Groen!) woont sinds zijn geboorte (1958) in Ganshoren en werkt als verpleegkundige in het AZ-VUB. Hij is al 22 jaar gemeenteraadslid en was tussen 2001 en 2003 schepen van Stedenbouw, Leefmilieu en Nederlandstalige Jeugd.
:: Greet Van Linter (VB) is van opleiding kinesiste en zetelt sinds 2004 in het Vlaamse parlement. Verhuisde pas onlangs naar Ganshoren omdat ze in Jette van Dominiek Lootens-Stael niet vooraan op de lijst mocht staan.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?