Gemeenteraad wil na 60 jaar terug naar Laag-Molenbeek

© Bart Dewaele

Meerderheidspartijen Gemeentebelangen, MR en Ecolo-Groen dienen donderdag een motie in om de gemeenteraad weer in het gemeentehuis te laten plaatsvinden. Daar trok die zestig jaar geleden weg vanwege plaatsgebrek.

Volgens Dirk Berckmans (Gemeentebelangen) is het belangrijk dat de gemeenteraad terugkeert naar het gemeentehuis, in Laag-Molenbeek op het Gemeenteplein. Niet alleen omdat het logischerwijs de meest geschikte plaats is waar de raad kan plaatsvinden, maar ook omdat het een belangrijk signaal geeft aan de bewoners van de wijk.

Zestig jaar geleden verhuisde de gemeenteraad van het gemeentehuis naar het Karreveldkasteel. “Er was te weinig ruimte om in het gemeentehuis te blijven," legt Berckmans uit. "De bevolking groeide en daarmee ook het aantal diensten voor de burgers."

Sinds februari opende echter het nieuwe administratieve centrum, dat de diensten Bevolking, Demografie en Vreemdelingenzaken huisvest nabij het metrostation Graaf van Vlaanderen. Dat schept weer ruimte in het gemeentehuis.

Terug verhuizen is volgen Berckmans dan ook een haalbare kaart. De motie werd donderdagavond unaniem aangenomen, op drie onthoudingen na. De renovatie van de zaal in het gemeentehuis wordt opgenomen in de begroting van 2018, zodat in september 2019 de zaal geopend kan worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?