Georges Verzin wil MR-lijst Schaarbeek aanvoeren

De Schaarbeekse schepen Georges Verzin (MR) heeft aangekondigd "bereid te zijn een MR-lijst te trekken in zijn gemeente". Eerder kondigde de partij echter aan de lijst van burgemeester Clerfayt (FDF) te steunen.

De MR in Schaarbeek is verdeeld over de te varen koers in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op dit moment vormt de liberale partij samen met het FDF de Lijst van de Burgemeester, die 22 van de 47 zetels in handen heeft. Maar door de breuk tussen MR en FDF op nationaal niveau is een voortzetting niet zeker.

Eerder kondigden de lokale afdelingen van FDF en MR aan opnieuw samen naar de kiezer te trekken. Nu zegt schepen Verzin ernstig te overwegen een MR-lijst te vormen, die hij zou trekken. Daarvoor zou hij zo goed als zeker genoeg kandidaten vinden, zegt hij. Op die manier zou de kiezer volgens hem een meer uitgesproken keuze kunnen maken. Hij hoopt ook dat de MR-leden die de lijst van Clerfayt willen steunen "op betere gedachten komen".

Onder andere de liberale schepenen Etienne Noël en Bernard Guillaume zijn niet gewonnen voor het idee van een aparte MR-lijst.

De afgelopen dagen werd volop onderhandeld, onder andere met de voorzitster van de Brusselse liberalen Françoise Bertiaux, maar dat leverde niets op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?